Megújult a Pedagógusképzés folyóirat

A Tanárképzők Szövetségének Pedagógusképzés című folyóirata megújult formában, de hagyományait megőrizve ismét jelentkezik.

A szerkesztőség folyamatosan fogad tanulmányokat, írásokat különböző rovataiba a pedagógusképzés, tágabban a pedagógusok szakmai tanulás témában. A folyóirat évente négyszer jelenik meg online formában.

Az ISSN számmal ellátott új és archív kötetek tanulmányai az OSJ (Open Journal Systems) rendszeren keresztül PDF formátumban szabadon letölthetők. Az online felület nyílt beküldési és publikálási lehetőséget kínál a szerzők számára. A beérkezett tanulmányok szakmai színvonalát anonim bírálati rendszer biztosítja. Minden megjelent közlemény azonosítását és kereshetőségét DOI szám teszi lehetővé. A megjelent írások MATRKA-, illetve MTMT-adminisztrációjáról szerkesztőségünk gondoskodik.

A megújult szerkesztőség és szerkesztőbizottság fő célkitűzése, hogy a Tanárképzők Szövetsége által immáron évtizedek óta működő kiadvány eredeti szellemiségét és célját megőrizve, a 21. századi igényeknek megfelelő, nemzetközi szinten is jegyzett tudományos folyóiratot biztosítson a szakmai közönség számára.

A folyóirat internetes elérhetősége: http://ojs.elte.hu/pedagoguskepzes